La Confederació declara la situació excepcional per sequera a tota la conca del Xúquer.

Xúquer Viu demana una paralització de l’enviament d’aigua del Xúquer al Vinalopó, en una situació d’emergència climàtica, amb un Xúquer sobreexplotat i quan ni el riu ni l’Albufera estan en bon estat. “És suïcida en aquesta situació firmar convenis per a 10 anys que hipotequen el futur del Xúquer i de l’Albufera”.
La conca del Xúquer ha entrat en «situació excepcional per sequera extraordinària». L’absència de pluges, inferiors a la mínima dels darrers 33 anys, i alguns sistemes d’explotació ja en estat d’emergència han portat la confederació hidrogràfica a avançar-se amb la mesura. L’evolució dels indicadors d’escassetat condueixen, si no es produeix un canvi dràstic, cap a un escenari de més estrès hídric. Conseqüentment, també, a un «empitjorament a curt termini abans o durant la campanya de reg estival».
«La manca de precipitacions s’ha traduït en una reducció de les aportacions als rius, un descens dels recursos subterranis i un minvament en la capacitat d’emmagatzematge als embassaments»
Les previsions de l’Agència Estatal de Meteorologia de la Comunitat Valenciana (Aemet) adverteixen des de fa setmanes que els models apunten a una primavera de nou molt càlida. Un enorme problema després d’una tardor i un hivern gairebé sense caure una gota, en el que són els mesos tradicionalment més humits a la zona mediterrània