XUQUERVIVENTS

Enguany, Xúquer Viu compleix 20 anys i per això hem volgut celebrar-ho d’una manera especial creant una cançó commemorativa sobre el riu Xúquer, que és el resultat del treball col·laboratiu d’alumnes de distintes escoles i músiques i músics valencians. Persones il·lusionades i convençudes que cal contagiar l’esperança i l’estima pel riu Xúquer i seguir treballant per protegir-lo i defensar-lo com a patrimoni natural i social de totes i tots. (1)

Fa 20 anys, a novembre de 2003, començàrem a organitzar-nos com a associació per defensar el riu Xúquer i l’Albufera, que tenien, i encara tenen greument amenaçada la seua supervivència. I va nàixer Xúquer Viu. Des d’aleshores hem estat lluitant per aconseguir millorar l’estat de salut ecològica del Xúquer i l’Albufera, exigint augmentar els cabals ecològics, la qualitat de les aigües, la restauració del bosc de ribera…, i en definitiva defensant un Riu Viu.

Esta cançó pensem que posa lletra i música d’una manera divertida i commovedora a tots aquells sentiments, records i pensaments que desperta el nostre riu sobre cadascú de nosaltres. I hui compartim amb vosaltres tots els materials resultants d’aquest engrescador projecte i vos animem a que els gaudiu tant com nosaltres preparant-los:

Ací hi trobareu una presentació (Genially) per conéixer una mica més el riu, un kahoot per posar a prova els vostre alumnat, així com totes les versions de la cançó (original, Karaoke, Ritmograma, Percubody i Ukelele) i una base instrumental descarregable ací  per si s’animeu a fer les vostres pròpies covers i després voleu enviar-nos la vostra creació. Ho podeu fer enviant-nos un correu a “cantempelxuquer@xuquerviu.net“.

I vosaltres? Sou Xuquervivents?                     

                                                      

 

(1) La lletra de Xuquervivents està creada a partir de les lletres guanyadores del concurs “Cantem pel Xúquer” (IES Berenguer Dalmau de Catarroja i CEIP Tirant lo Blanc d’Alzira) i per a la gravació s’ha comptat amb la col·laboració de músics valencians: Marta Burgos, Josep Nadal, Gem, Maria Faubel, Carola Mendoza, Dani Miquel, Toni de l’Hostal i David Payá, que han estat acompanyats en els cors per alumnat de centres educatius de Catarroja, Alzira, Castelló i Sumacàrcer. L’enregistrament s’ha portat a cap als estudis La Casona del Forn de Carrascosa amb Josep Maravilla als controls i el videoclip ha estat realitzat per Lluc Avellan de Totarriba Films. Aquesta iniciativa, junt a la resta d’activitats que commemoren el 20é aniversari de Xúquer Viu, ha comptat amb el patrocini de Caixa Popular, de l’Ajuntament de Castelló (La Ribera) i del Consorci de la Ribera, i de la col·laboració dels ajuntaments de Catarroja, de Sumacàrcer i d’Alzira, i d’Escola Valenciana.   

                                    

VÍDEOS I MULTIMÈDIA

ORIGINAL:

KARAOKE:

RITMOGRAMA:

 

UKELELE:

Teniu disponibles els acords Xuquervivents_-_Ukelele.pdf

 

MATERIAL DIDÀCTIC:

GENIALLY:

 

 

KAHOOT:

 

 

 

https://create.kahoot.it/share/duplicado-de-que-saps-del-xuquer/8f3f4d03-04ae-421c-8459-ff987c0f49c5