Cantem pel Xúquer continua avançant.

Ja tenim les gravacions dels i les artistes que col·laboren en aquest projecte per posar en valor la riquesa del nostre Xúquer. Marta Burgos, Dani Miquel, Josep Nadal, Carola Mendoza, Toni de l’Hostal, Maria Faubel, Gem i David Payà han passat per l’estudi de gravació de Josep Maravilla, per posar veus i música a la cançó feta a partir de les lletres guanyadores del concurs organitzat per Xúquer Viu entre centres educatius valencians i amb la música composta per David Payà i Dani Garcia del grup El Diluvi. Acompanyats per xiquets i xiquetes de Sumacàrcer, Castelló i Catarroja. I sona moooolt bé!

          

➡️ En pocs dies es reuniran a la vora del Xúquer a les escoles guanyadores que interpretaran un fragment de la cançó per a formar part del vídeo clip que abans de que acabe el mes es llançarà públicament. Eixe mateix dia es lliuraran els premis a les dos escoles guanyadores: en la categoria de primària, al CEIP Tirant lo Blanch, d’Alzira, i en la categoria de secundària, a l’IES Berenguer Dalmau, de Catarroja

➡️ Cantem pel Xúquer és un projecte col·laboratiu que compta amb el patrocini de Caixa Popular, el Consorci de la Ribera i l’Ajuntament de Castelló, la col·laboració dels ajuntaments de Catarroja, Sumacàrcer i Alzira, i d’Escola Valenciana.

➡️ L’objectiu del concurs és clar: posar en valor el riu Xúquer com a patrimoni natural de totes i tots i contagiar l’esperança i l’estima pel riu així com la necessitat de la seua defensa i protecció entre l’alumnat. Per això, participant en el concurs Cantem pel Xúquer, l’alumnat, acompanyat pel professorat implicat, ha treballat a les classes de música, llengua i coneixement del medi tant l’aspecte literari i musical, del procés creatiu d’una lletra, com el coneixement del riu i els ecosistemes associats. Per a facilitar aquest treball a l’aula, des de Xúquer Viu es va posar a disposició dels centres diversos materials per conèixer aspectes fonamentals del riu Xúquer, així com també la fauna, la flora, les tradicions, etc. que l’envolten.