Concentració davant el Palau de la Generalitat. Dijous 26 a les 12 Hores. El Xúquer no es ven. No al transvasament a Almeria.

Per a expressar el rebuig a aquesta operació de venda d’aigua i reclamar el suport del Consell de la Generalitat en defensa del Xúquer i l’Albufera.


Amics i amigues del Xúquer,

Els directius de la Sèquia Reial del Xúquer continuen amb l’operació de cessió de drets d’aigua del Xúquer en favor de la mercantil S.A. Aguas de Almanzora de la província d’Almeria. Es tractaria de vendre 10 hm3 anuals, durant, en principi, 5 anys, amb la intenció de rebre 3 milions anuals d’euros, fins a 15 milions al cap dels 5 anys per 50 hm3.

Aquest transvasament encobert es realitzaria des de l’embassament d’Alarcón, a 300 km de la desembocadura del Xúquer a Cullera, de manera que aquests cabal, que la Sèquia Real rep a cost 0, no serviria per a regar els nostres camps, ni per augmentar els exigus cabals ambientals del riu, ni anirien a l’Albufera.

L’aigua és un ben públic, que és de tots i totes, i no una mercaderia amb la que fer negoci. Han de buscar-se altres alternatives per fer front als problemes econòmics de la Sèquia Reial i no a base de vendre aquesta aigua. Igualment és totalment inacceptable que es vulga realitzar aquest transvasament des d’Alarcón, deixant sense aquest recurs aigües avall i despertant les demandes i expectatives d’altres zones, com el Vinalopó.

Malgrat la postura contrària expressada per gran part de la societat valenciana, des dels mateixos regants de la Ribera Baixa, la Unió de Llauradors o els partits del Botànic, o la concentració de centenars de persones el passat dissabte a Antella, els directius de la Sèquia Reial continuen amb la seua proposta.

Per això vos convoquem el dijous 26 a les 12:00 davant el Palau de la Generalitat, per manifestar la nostra oposició i reclamar el suport del Consell de la Generalitat en defensa del Xúquer i l’Albufera.

Per un Xúquer Viu! El Xúquer no es ven!