La neteja reinvidindicativa del riu alerta de l’efecte de la massificació

 

Voluntaris de Xúquer Viu retiren 100 quilos de fem entre l’Illa de l’Esgoletja i el pont d’accés a Sumacàrcer.

El trajecte dels voluntaris va permetre localitzar bé dins de l’aigua o als marges del riu des rodes de cotxe a garrafes de tot tipus, passant per cadires velles i fins i tot ferros, a més de llaunes de refrescos i ampolles. Alguns d’aquests residus no es van poder retirar de manera que els participants preveuen repetir la batuda en les pròximes setmanes.

Xúquer Viu treballar colze a colze amb l’ajuntament de Sumarcàrcer per elaborar una ordenança municipal que regule l’ús del paratge, i de cara al futur, de la mà de l’Ajuntament d’Antella, plantejar la declaració com a Paratge Natural Municipal del tram de riu des de l’assut de Sumacàrcer al d’Antella, en considerar que conserva una condicions que no es donen aigües avall.

Xúquer Viu pretén reivindicar amb aquesta acció la necessitat de regular l’afluència al paratge de l’Illa de l’Esgoletja de Sumacàrcer. «Si no ho regules es deteriora», va comentar ahir Roger Pons, mentre recordava que durant el mes de juliol es va produir una «situació problemàtica» que va desbordar la capacitat del mateix «a concentrar-250 cotxes que no podien eixir ni entrar».