Amenaces exòtiques al Xúquer i els seus afluents

Amenaces exòtiques per a la fauna i la flora dels nostres rius.

Dos de les amenaces exòtiques que tenim al Xúquer i als seus afluents i que posen en perill la seua biodiversitat són la Cloïssa Asiàtica i la “Ludwigia Grandiflora”.

La “Ludwigia Grandiflora” s’ha convertit en una planta habitual sobretot als afluents del Xúquer com l’Albaida i a alguns trams del Xúquer on el cabal de l’aigua és menor. La seua erradicació és molt difícil donat que no existeix actualment cap mètode efectiu per eliminar-la. Aquesta planta resta oxígen a la fauna i flora autòctones mermant per tant la biodiversitat d’aquest entorn.

Pel que fa a la fauna una de les amenaces que ja tenim plenament exteses pel Xúquer és la Cloïssa Asiàtica que també posa en perill greuement les espècies autòctones competint per l’oxígen i l’aliment però amb l’avantge de la seua fera capacitat de reproducció.

Podeu imaginar un riu, on el seu llit pràcticament no és visible, convertit en un camp verd abandonat i on el seu fons arenós està completament cobert de petxines? Nosaltres no.