Informació recent sobre el cabal del Xúquer

Encara que la Confederació està soltant un poc més aigua des de Tous, a partir de la denúncia de Xúquer Viu del passat 7 de desembre, encara no es troba en condicions adequades.

La foto, amb les pancartes, es va fer aquest cap de setmana passat, al terme d’Alberic i es pot comprovar el baix nivell del riu, que des de Xúquer Viu s’ha estimat un terç del cabal que hauria d’anar per complir amb els cabals ecològics.

En la gràfica de cabals es pot vore com dels 2 m3/segon del dia 7 he passat als 2’60 en el dia d’ahir, però encara és molt insuficient segons podem comprovar en la segona foto feta ahir baix del pont del terme de Sumacàrcer.

 

En la gràfica de l’embassament de Tous es veu que, mentre es retallen els cabals del riu, el volum embassat a Tous ha augmentat en aquest últim mes de 75 a 95 hm3.

 

Estem esperant la contestació de la Confederació així com les dades i documents que hem sol·licitat, especialment de l’aforament d’Antella, punt clau per a controlar els cabals de tot el curs baix del Xúquer.

La resta de fotos estan fetes al terme d’Alberic i es pot observar l’escás cabal que circula pel mateix.