CANTEM PEL XÚQUER

Concurs per a Primària i Secundària: Cantem pel Xúquer

L’associació Xúquer Viu convida als centres d’educació primària i secundària valencians a participar en un projecte participatiu per a la creació d’una cançó sobre el Xúquer i els ecosistemes aquàtics relacionats (l’Albufera, els seus afluents, els aqüífers, etc.). A partir de les lletres guanyadores, s’enregistrarà una cançó i un videoclip per posar en valor el riu Xúquer com a patrimoni natural de totes i tots, que contagie l’esperança i l’estima pel riu i que contribuisca a divulgar la necessària implicació de tothom per preservar les aigües que li donen vida. 

Per participar en el concurs “Cantem pel Xúquer”, els centres o classes interessats han de crear una lletra d’una cançó dedicada al riu Xúquer, entés en sentit ample, a partir del material facilitat per treballar a l’aula. El termini per enviar la proposta estarà obert fins al 28 d’abril de 2023. I hi ha premis per als equips guanyadors!

Xúquer Viu és una associació cívica que ha esdevingut un referent a la comarca i a tot el País en la defensa del nostre territori i del valor dels rius, aqüífers i zones humides. Enguany, celebra 20 anys de conscienciació i mobilització social amb diverses iniciatives amb què pretén impulsar encara més la seua acció divulgadora, recordar els riscos i amenaces que enfronta el riu i la necessitat que ciutadania, associacions i entitats públiques i privades junten esforços per gaudir d’un riu viu.

Per dur endavant totes aquestes iniciatives, Xúquer Viu compta amb el suport d’ajuntaments i entitats de les comarques valencianes implicats amb la defensa del nostre patrimoni natural. 

BASES DEL CONCURS. Se les podeu descarregar ací mateix : BasesConcursCantempelXuquer.pdf

 

MATERIAL COMPLEMENTARI:

  FORMULARI D’INSCRIPCIÓ: https://forms.gle/7uGnZxPVLR2MXgup7

CONTACTE

 Per a qualsevol dubte durant el desenvolupament del projecte i la participació en el concurs, es pot escriure a cantempelxuquer@xuquerviu.net

 

 

BASES DEL CONCURS. Feu una ullada ací mateix:

 

PRIMERA. Participants:

El concurs està dirigit a tot l’alumnat de 2n i 3r cicle de Primària i Secundària (ESO, FP i Batxillerat) dels centres educatius.

La participació és per classe o per centre, és a dir, serà una creació col·lectiva d’un grup o de centre.

SEGONA. Característiques:

Es compondrà la lletra d’una cançó que ha de tenir les següents característiques:

  1. L’obra ha de ser original inèdita.
  2. En valencià.
  3. Els treballs es presentaran en document de text (.odt o .docx).
  4. S’adaptarà a la següent estructura:
    • Contindrà una tornada.
    • Tindrà almenys quatre estrofes.
  5. La temàtica girarà al voltant del riu Xúquer, els seus afluents (riu Cabriol, riu Escalona, riu Albaida, riu Magre, riu Verd, riu Sellent) i masses d’aigua associades, especialment de l’Albufera de València (i també aqüífers, barrancs, etc.), els pobles riberencs i les seues costums i tradicions lligades al riu, la flora, la fauna i com protegir-ho tot plegat.

Es busca una lletra que inspire esperança, que anime a conèixer el riu, a estimar-lo i protegir-lo. Podeu consultar el material complementari (al final d’aquest document) per trobar informació i inspirar-s’hi.

TERCERA. Termini

Els treballs s’enviaran per correu electrònic a l’adreça cantempelxuquer@xuquerviu.net fins al les 23.59 h del dia 28 d’abril de 2023. S’haurà d’enviar un document de text i emplenar el formulari d’inscripció al concurs

QUARTA. Jurat:

El jurat estarà format per personalitats del món musical valencià i  representants de Xúquer Viu. El veredicte del jurat serà inapel·lable. El sistema emprat pel jurat és el de votació secreta. El jurat estarà facultat per resoldre qualsevol imprevist que puga sorgir.

El jurat es reserva el dret de declarar els premis deserts

CINQUENA. Veredicte i repartiment dels premis:

 El veredicte es farà públic al mes de maig. El lliurament dels premis tindrà lloc la nit del 17é Sopar Popular i Festa de Xúquer Viu, que enguany també celebrarà el XXé aniversari

PREMI A LA MILLOR LLETRA PRIMÀRIA

Premi: 1 altaveu bluetooth  d’exterior per a l’equip guanyador (classe o centre) i diploma.

PREMI A LA MILLOR LLETRA SECUNDÀRIA

Premi: 1 una tauleta digital  Ipad per a  l’equip guanyador (la classe o centre) i diploma.

Els centres/grups que resulten premiats es gestionarà que puguen participar en la gravació del videoclip junt a professionals de la música valenciana, prèvia autorització per a l’ús i difusió d’imatges en cas que siguen menors de 14 anys i subjecte a les necessitats del guió del videoclip (nombre limitat de participants per centre, etc).

SISENA. Notes:

“Xúquer Viu” es reserva el dret d’utilitzar totes les lletres presentades al concurs en funció de les necessitats de la cançó o en projectes futurs. És a dir, que es poden combinar lletres de tots els treballs presentats o utilitzar frases en la composició d’una nova cançó, una nova estrofa, una nova tornada, etc.

SETENA. Acceptació de les bases

El fet de concursar implica l’acceptació d’aquestes bases i del criteri de Xúquer Viu per a la resolució de qualsevol qüestió relacionada amb el concurs.

HUITENA. Tractament de dades i utilització d’imatge

En compliment de la legislació vigent, l’enviament de les dades de contacte en el formulari d’inscripció suposa l’acceptació que Xúquer Viu les utilitze exclusivament per a la gestió d’aquest concurs i l’entrega de premis.

Els equips guanyadors dels premis autoritzen a Xúquer Viu a utilitzar promocionalment el seu nom i imatge en el material relacionat amb aquesta iniciativa, sense contraprestació econòmica alguna.

NOVENA. Identificació de l’entitat organitzadora

L’entitat Associació Xúquer Viu és responsable d’aquest concurs